Overslaan en naar de inhoud gaan

Puurs wint Openruimtebeker juni 2021

2 min. leestijd
Puurs wint Openruimtebeker juni 2021

De Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) heeft de Openruimtebeker voor juni 2021 toegekend aan de gemeente Puurs-Sint-Amands voor het RUP Poortersbossen.

Met het RUP Poortersbossen gaat gemeente Puurs-Sint-Amands een aantal terreinen herbestemmen om water meer ruimte te geven, meer natuur en bos te creëren, landbouw te behouden en recreatieve netwerken en extra verbindingen aan te leggen voor fiets, voetgangers, … Een ander doel van dit plan is om aan kernversterking te doen om open ruimte te bewaren.

De VRP wil burgemeester Koen Van den Heuvel en expert milieu Ronny Segers feliciteren met dit initiatief omdat ze hiermee in de bres zijn gesprongen voor de broodnodige, maar schaarse open ruimte die Vlaanderen nog rijk is en die in de nabije toekomst een antwoord zal moeten bieden op tal van uitdagingen. We denken hierbij uiteraard aan landbouw, maar ook aan waterbeheer bij langdurige droogte of hevige regenval, hernieuwbare energie, een kritische massa aan biodiversiteit om levensnoodzakelijke natuurlijke processen te garanderen, voedsel voor een verder groeiende bevolking, kwaliteitsvolle ontspannings- en belevingsruimte in een competitieve topregio.

Gerelateerde artikels