Overslaan en naar de inhoud gaan

Roeselare heeft nieuwe inwoner die oproept om te genieten van de natuur in de stad

5 min. leestijd
Roeselare heeft nieuwe inwoner die oproept om te genieten van de natuur in de stad

Stad Roeselare wil haar inwoners bewust maken van het heilzame en ontspannende effect van bomen en de natuur en roept op mee werk te maken van een groene stad. Kunstenaar-ontwerper Lander Avijn heeft daarvoor een reuzegrote sculptuur gemaakt van gevallen bladeren. De installatie is te bekijken in het Geitepark.

Stad Roeselare heeft er een nieuwe inwoner bij. Het gaat om een reuzegrote sculptuur gemaakt van gevallen bladeren. De installatie is vormgegeven door kunstenaar-ontwerper Lander Avijn en heeft een plekje ingepalmd in het Geitepark, kant van de Diksmuidsesteenweg ter hoogte van de sluis. Het silhouet van gevallen bladeren heeft duidelijk een ontspannen houding. Hij leunt tegen een oude stam en staart zorgeloos het park in. Geen stress, dat zie je meteen. De boodschap: “Mensen, ga naar buiten, geniet van de natuur, kijk naar bomen en kom tot rust.”

Meer groen en meer bomen

Enkele jaren geleden stelde de Stad Roeselare een groot klimaatplan op met concrete ambities om een aangename stad en een beter leefklimaat te creëren. Eén van de ambities is het aanplanten van 100.000 bomen tegen 2025. En we zijn op goede weg: de 100.000ste boom is bijna in zicht!

Schepen voor Natuur en Bos Michèle Hostekint legt uit: “Met deze bladsculptuur willen we onze ambitie nog eens onderstrepen en oproepen om, ook in de herfst en de winter, naar buiten te gaan en maximaal te genieten van de natuur. Het zorgt voor een leeg hoofd, een frisse neus én een mentale opkikker!

Gerelateerde artikels