arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Smartphone-app voor siertelers herkent plantenziekten

5 min. leestijd

Om boomtelers en groenvoorzieners te helpen bij het herkennen van ziekten en plagen, ontwikkelde het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) een smartphone-app. De app 'PCS Ziekten en Plagen' is opgevat als een digitale veldgids waarmee u snel en efficiënt insecten, mijten en schimmels kan identificeren, en is gratis te downloaden voor Android-gebruikers.

App voor herkenning van ziektes en plagen
App voor herkenning van ziektes en plagen

De app bevat een 100-tal schadeverwekkers (insecten, mijten, schimmels, bacteriën, aaltjes en virussen) op een 150-tal bomen, sierheesters en vaste planten. Dankzij de ‘PCS Ziekten en Plagen’ app kunt u als professional snel en eenvoudig de parasiet herkennen en een diagnose stellen. Bedoeling is dat alle gebruikers hun diagnoses melden zodat andere siertelers via de app gewaarschuwd worden. Na het inloggen ontvangt u via de smartphone een melding wanneer een Waarschuwingsbericht verzonden is. Zo bent u op cruciale momenten steeds op je hoede voor parasieten. Voor elke geselecteerde favoriete waardplant ontvangt u een extra melding bij de verzending van een Waarschuwingsbericht speciaal voor deze plant.

De app maakt deel uit van de dienstverlening van het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem voor ziekten en plagen in boomkwekerij, tuinaanleg en openbaar groen van het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS).

Boomtelers en groenvoorzieners hebben met deze app een veldgids over ziekten en plagen op bomen en sierplanten in open lucht op zak.

Wenst u een login of een overzicht van deze dienstverlening? Klik dan hier.

Deze app is geschikt voor Android smartphones met een minimale resolutie van 480 x 854 en werkt het best vanaf Android 4.0.

Gerelateerde artikels