arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Stad Oudenaarde wint goud in de internationale groen- en milieuwedstrijd Entente Florale Europe 2019

10 min. leestijd

Entente Florale Europe

Reeds 45 jaar, sedert 1975, wordt een internationale competitie georganiseerd voor steden en gemeenten. Daarbij worden 10 verschillende criteria zoals groen, natuur, landschap, maar ook zorg voor erfgoed en milieu, toerisme, participatie en citymarketing beoordeeld.

Samen met Waver mocht Oudenaarde België vertegenwoordigen in deze prestigieuze wedstrijd. Op 14 juli 2019 bezocht de internationale jury Oudenaarde voor deze groen- en milieu-audit. Onmiddellijk waren de deskundige juryleden sterk onder de indruk van het rijke en diverse aanbod te Oudenaarde.

Oudenaarde wint goud op Entente Florale Europe 2019
Oudenaarde wint goud op Entente Florale Europe 2019

Goud voor Oudenaarde

Op 28.09.2019 behaalde de Stad Oudenaarde in het Oostenrijkse skioord Haus im Ennstal een gouden medaille. De Stad Waver (Waals Brabant) behaalde er een zilveren medaille.

De jury van Entente Florale Europe beoordeelde in Oudenaarde niet enkel de bebloeming. Reeds 45 jaar is deze internationale competitie begaan met de algemene leefbaarheid van steden en dorpen in geheel Europa. Deze competitie is dan ook uitgegroeid tot een moderne en eigentijdse benchmarking waarbij gemeentebesturen van elkaar leren hoe we steden groener, gezonder en klimaatvriendelijker kunnen uitbouwen. Oudenaarde is alvast een toonaangevend voorbeeld in Vlaanderen.

Meer info over A.E.F.P. en Entente Florale Europe: www.entente-florale.eu

Uitslag Entente Florale Europe 2019
Uitslag Entente Florale Europe 2019

Gerelateerde artikels