arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Stel je groene ruimte kandidaat voor een Green Flag Award

2 min. leestijd
Stel je groene ruimte kandidaat voor een Green Flag Award

Het internationaal label Green Flag Award erkent en beloont het duurzaam beheer van parken en groene ruimtes. Via de wapperende vlag herkennen toeristen, bezoekers en buurtbewoners de erkende groene plekjes waar men aandacht heeft voor zowel de natuur als voor de mens.

Je vindt groene ruimtes met een Green Flag Award over heel de wereld: van Antwerpen tot Auckland. België telt al vijf erkende parken: Vrieselhof in Ranst, Kesselse Heide in Nijlen, Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne, Nachtegalenpark in Wilrijk en Rivierenhof in Schoten. Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof stond in 2018 in de wereldwijde top drie van de Green Flag Award publieksprijzen.

 

De voordelen voor jouw gemeente of stad

• Je krijgt feedback van de juryleden over de verschillende criteria voor jouw groene ruimte. Je wisselt kennis, inspiratie en goede praktijkvoorbeelden uit met professionals uit de sector.

• Je informeert en sensibiliseert de bezoekers van de groene ruimte over de duurzame inspanningen van de parkbeheerders en betrekt hen bij de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Op de website van GoodPlanet vind je alle nodige informatie om een groene ruimte aan te melden voor Green Flag Award. 

Beheerplannen kunnen ingediend worden tot en met 31 maart 2020

Gerelateerde artikels