arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Studiedag ‘Biodivers zorggroen’

2 min. leestijd
Studiedag ‘Biodivers zorggroen’

De Hogeschool Gent organiseert op maandag 2 mei een studiedag over ‘Biodivers zorggroen’. Hoe moet biodivers zorggroen eruitzien en hoe maken we het tot een meerwaarde voor de zorg én voor de biodiversiteit?

Gezonde mensen, gezond groen. Een biodiverse tuin rond zorgvoorzieningen kan cliënten, personeel, bezoekers en buurtbewoners rust bieden, activeren en verbinden met elkaar. Door zijn ontwerp en inrichting is hij inzetbaar als onderdeel van de behandeling en draagt bij tot een kwalitatieve zorg. Tegelijkertijd ondersteunt de tuin de biodiversiteit en het klimaat in de ruimere omgeving. Maar biodivers zorggroen gaat verder dan tuinen van zorginstellingen. Ook steden en gemeenten, scholen, bedrijven en burgers hebben baat bij het biodivers inrichten van groene ruimtes en tuinen. Biodivers zorggroen is immers belangrijk voor iedereen.

Maar hoe moet biodivers zorggroen eruitzien en hoe maken we het tot een meerwaarde voor de zorg én voor de biodiversiteit? Verschillende medewerkers van HoGent, zowel vanuit zorg als vanuit groen sloegen de handen in elkaar en zochten het samen uit. Benieuwd naar welke voordelen biodivers zorggroen biedt? Naar hoe je hiermee zelf aan de slag kan? Naar enkele praktijkvoorbeelden?

Op de studiedag over Biodivers Zorggroen zal handenvol inspiratie te vinden zijn en wordt wetenschappelijke kennis, praktijk, inspiratie en ervaring over dit onderwerp gebundeld. Ook wordt de nieuwe website www.biodiverszorggroen.be gelanceerd.

De studiedag heeft plaats op maandag 2 mei 2022 om 19u op de Campus Bijloke, Louis Pasteurlaan 2 te Gent.

Het volledige programma kan u hier bekijken. Inschrijven kan u hier.

Gerelateerde artikels