arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Studiedag Hoge Gezondheidsraad over ‘Meer groen en blauw in de stad’

5 min. leestijd
De Hoge Gezondheidsraad organiseert op 21 april 2022 een studiedag en debat over het thema ‘Meer groen en blauw in de stad’.

De Hoge Gezondheidsraad organiseert op 21 april 2022 een studiedag en debat over het thema ‘Meer groen en blauw in de stad’.

Aanleiding is het recente advies van de Hoge Gezondheidsraad waarin de invloed van groene en blauwe natuuromgeving in de stad op onze gezondheid onder de loep wordt genomen.

We leven in België in drukbevolkte en verstedelijkte gebieden. Juist daar is natuur essentieel voor de menselijke gezondheid. Het advies biedt een overzicht van de wetenschappelijke kennis en vormt een leidraad voor lokale besturen, ruimtelijke planners en de gezondheidssector om deze kennis in de praktijk om te zetten.
Om de aanbevelingen van het advies op een succesvolle manier in de praktijk te brengen, is het essentieel om het beleid op terreinen van de volksgezondheid, natuur- en milieu en ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling dichter bij elkaar te brengen. Ruimtelijke planners, gezondheidsexperts en lokale overheden worden best in een vroeg stadium bij het plannings- en ontwerpproces betrokken, evenals lokale bewoners. Met dit in gedachten organiseert de Hoge Gezondheidsraad daarom op 21 april een interactief debat, waarin de aanbevelingen van dit rapport verder toegelicht en becommentarieerd zullen worden door experten uit de praktijk, en de mogelijkheid zal bestaan om met elkaar in gesprek te gaan.
De studiedag heeft plaats op 21 april van 10 tot 13u, in
La Chaufferie, Witte Patersstraat 6, 1040 Brussel.

U kunt zich hier inschrijven.

Gerelateerde artikels