arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede deel Schengenplein is klaar

1 min. leestijd
Schengenplein © AG Vespa / Stijn Meul

In de Cadixwijk op het Antwerpse Eilandje is het tweede deel van het Schengenplein onlangs opengesteld voor het publiek. Eerder openden daar ook al een deel van de heraangelegde New Yorkkaai en de nieuwe Tallinnstraat. De volledige site is nu een ideale locatie om te verpozen aan het water.

Het Schengenplein is door PTArchitecten en Sweco ontworpen als een groen en autovrij wijkplein voor de Cadixwijk. Het ligt op de voormalige parking van het oude douanegebouw en het eerste deel opende in 2017. Met de uitbreiding van 4.800 vierkante meter loopt het plein nu zelfs door tot ín het Kattendijkdok. Op het grote houten ponton geniet je van het zicht op het water. De voormalige Zieglerloods is deels bewaard en voorzien als shelter op het plein, met aan de waterkant een glazen wand als beschutting tegen de wind. Daarbij zijn het authentieke dakgebinte en de kolommen van de hangar gerecupereerd. De pas ingezaaide groenvakken geven het plein binnenkort een groene toets. 

 

Bron foto: Schengenplein © AG Vespa / Stijn Meul

Gerelateerde artikels