Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakblad Arboriculture & Urban Forestry (AUF) wordt Open Access

2 min. leestijd
Vakblad Arboriculture & Urban Forestry (AUF) wordt Open Access

Het vakblad Arboriculture & Urban Forestry (AUF) gaat over op een open access model en kan voortaan gratis gelezen worden.

Arboriculture & Urban Forestry (AUF) is het tweemaandelijkse tijdschrift van de International Society of Arboriculture (ISA). Deze wetenschappelijke publicatie is het belangrijkste tijdschrift van de ISA voor het verspreiden van de resultaten van nieuw en origineel onderzoek gericht op de verzorging en het beheer van bomen in stedelijke omgevingen.

Het feit dat het blad voortaan gratis ter beschikkibg wordt gesteld geeft de ISA volgens redacteur Cecil Konijnendijk “de mogelijkheid om de boomkwekerij en stadsbosbouw wereldwijd nog beter te bedienen. In de toekomst zullen ISA-leden profiteren van de versterking van onderzoek en praktijk op het gebied van boomkwekerij en bosbouw in de stad en zien ze een toename van AUF-papers en een toename van de kwaliteit van gepubliceerde werken door een strenger beoordelingsproces. Het nieuwe model maakt AUF ook zichtbaarder en beter toegankelijk voor andere disciplines en beroepen.”

U kunt het archief en de recente nummers van AUF hier raadplegen.

Gerelateerde artikels