arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Valencia krijgt landschapspark met Belgisch tintje

1 min. leestijd
Landschapspark Valencia © OMGEVING

Het Antwerps-Gentse ontwerpbureau OMGEVING heeft in Valencia de internationale ontwerpwedstrijd gewonnen voor een vier kilometer lang landschapspark met drie ecowijken. Het landschapspark overkapt anderhalve kilometer treinsporen en zorgt voor een geleidelijke verdwijning van snelweginfrastructuur. De aangrenzende ecowijken zullen plaats bieden aan vijfduizend inwoners.

“Valencia, de European Green Capital 2024, staat hiermee aan de vooravond van het grootste stadsontwikkelingsproject in veertig jaar, sinds de rivier Turia werd omgevormd tot een park”, aldus de vice-burgemeester.

Het Belgische bureau gaat samen met lokale partners aan de slag om het masterplan voor de green corridor op te maken. Heel wat Spaanse stedenbouwkundigen waaronder de Solà-Morales en Farrando waren in het verleden in België actief. Het is de eerste keer dat een Belgisch ontwerpbureau een opdracht van deze schaal binnenhaalt in Spanje. Hier kan je meer info vinden.

Ontwerp: OMGEVING i.s.m. Peñín Arquitectos SLP, Quintana Seguí landscape, NADALVILLENA, Pablo Navarro Tena, CPS Infraestructuras Movilidad y Medio Ambiente.

 

Bron foto: Landschapspark Valencia © OMGEVING

Gerelateerde artikels