arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Welk Europees project wint de European Green Cities Award in 2021?

5 min. leestijd
European Green Cities Award 2020

Op woensdag 8 december wordt de winnaar bekend gemaakt van de prestigieuze European Green Cities Award 2021. Dit gebeurt tijdens een online European Green Cities Conference. De bekendmaking wordt voorafgegaan door een online conferentie met internationale sprekers. De conferentie is gratis en loopt van 17u00 tot 19u30.

Conferentie bestaat uit lezingen op gebied van integratie van bomen en planten in de openbare ruimte. Drie (internationale) experts geven hun inzichten op politiek, wetenschappelijk en architecturaal niveau. Het evenement wordt ingeleid door Mr. Henk Raaijmakers, voorzitter van de European Nurserystock Association (ENA) en Mr. Norbert Lins, Member of the European Parliament Chair of the AGRI Committee. Na de lezingen wordt de winnaar van de European Green Cities Award 2021 bekendgemaakt door Mr César Luena, Member of the European Parliament, Vice-Chair of the Committee on the Environment, Public Health and Food Safety (ENVI Committee).

Wenst u deel te nemen? Bekijk het volledige programma op www.thegreencities.eu/award, vul het registratieformulier in en ontvang een link naar de Green Cities Conference en Award Ceremonie.

13 kanshebbers voor de European Green Cities Award

De wedstrijd is een initiatief van het Europese promotieproject ‘Green Cities Europe’. 13 Europese landen zendden een progressief openbaargroen-project in voor deze wedstrijd. Het zijn stuk voor stuk gevarieerde projecten die inspirerende oplossingen bieden om de kwaliteit van groen in het openbaar te behouden en te verbeteren. De projecten werden gejureerd door een internationale jury van landschapsarchitecten en boomkwekers.

Deelnemende landen: België, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Nederland en Zweden.

Check de genomineerde projecten op www.thegreencities.eu/award

Kortrijk Weide vertegenwoordigt België op de European Green Cities Award 2021
Kortrijk Weide vertegenwoordigt België op de European Green Cities Award 2021

Kortrijk Weide vertegenwoordigt België dit jaar

Vorig jaar won de België de European Green Cities Award met het project De Mijnsite te Beringen. Dit jaar vertegenwoordigt Kortrijk Weide ons land. Het stadsvernieuwend totaalproject Kortrijk Weide vormde een oude en verlaten site van de NMBS om tot een bruisende omgeving waar verschillende functies samenkomen. Dit alles op een 5-tal minuten wandelen van het station en het stadscentrum. Het park wordt hoofdzakelijk extensief uitgebaat en zorgt vlak aan de Leie voor extra biodiversiteit, waterbuffering en verkoeling voor de burgers.

Lees hier het interview over Kortrijk Weide met de groenambtenaar, ruimteplanner en landschapsarchitect

AVBS: “Een mooi ontwerp met ruime aandacht voor biodiversiteit, waterbeheersing, sociale cohesie en terwijl een optimalisatie van het ruimtegebruik.”

Lieven Vandeputte, groenambtenaar stad Kortrijk: “We denken dat de veelzijdigheid van het project de jury én de mensen aanspreekt. Kortrijk Weide is op korte tijd uitgegroeid tot een drukke plaats in onze stad waar van alles te beleven valt in een groen jasje”

Gerelateerde artikels