arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpen | Harmoniepark

Antwerpen
Harmoniepark in Antwerpen

De zaal Harmonie, die beschermd is als monument, wordt sinds enkele jaren niet meer benut en is dringend aan vernieuwing toe. Het stadsbestuur besliste om het 19de eeuwse gebouw en bijhorende orangerie te laten restaureren en er het nieuwe districtshuis in onder te brengen.

Dit dossier is nu opgestart. Daarnaast wenste het District Antwerpen het aanliggende park te ontwikkelen als een kwalitatief buurtpark en aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners. Er werden nieuwe ingangen en verhardingen aangelegd. Vandaag kunnen de buurtbewoners alvast genieten van hun nieuwe kleine groene oase en kunnen kinderen spelen in een van de 3 nieuwe speelzones.

Het groen is opengetrokken en aangevuld met kleurrijke borders. Ze bestaan hoofdzakelijk uit lage bodembedekkende vaste planten, aangevuld met grassen, varens en bosgoedplanten. Het bomenbestand is geëvalueerd en werd verjongd. Er werden een 20-tal nieuwe parkbomen aangeplant. Lange, beeldbepalende en gebogen zitbanken zorgen ervoor dat het park een aangename verblijfsplek is geworden. Een extra toegang zorgt voor een betere aansluiting met het aangrenzende Albertpark.

  • Adres: Mechelse steenweg/Belgiëlei
  • Ontwerp: Land landschapsarchitecten, Borgerhout
  • Aanleg: Hertense wegenwerken, Burcht
  • Groenaanleg en -onderhoud: Serneels Christophe, Berlaar en stadsdiensten