arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpen-Hoboken | Park Gravenhof

Hoboken

Dit parkje in Engelse landschapsstijl, gelegen in het centrum van het district Hoboken, kreeg een grondige restyling. Zo werd reeds in 2015 gestart met het kasteeltje om te vormen tot cultureel centrum waardoor ook het park meer als gebruiksruimte voor evenementen kan gebruikt worden.

Om wat openheid in het park te creëren werden er een aantal verwaarloosde bomen geveld, bamboe en dichte struikengroepen verwijderd en een beeldbepalende Taxus opgekroond.

In het nieuwe ontwerp werd ook de bestaande padenstructuur herbekeken. De nieuwe paden werden aangelegd in porfier en leiden de bezoeker langs de verschillende groenzones.

Park Gravenhof in Antwerpen-Hoboken
Park Gravenhof in Antwerpen-Hoboken

Er werden enkele nieuwe bomen en struikengordels aangeplant met o.a. Cornus mas, Euonymus europaeus, Viburnum opulus, Sorbus aucuparia, … Er werden kruidenlagen aangebracht, bestaande uit Tiarella cordifolia, Lamium maculatum, Asarum europaeum, Dryopteris affinis. Bloembollen zoals Anemone blanda en Camassia leichtlinii werden geplant.

Langs de straatzijde is gekozen voor een opvallende sierbeplanting met o.a. Lythrum virgatum, Echinaceae purpurea ‘Hot Summer’, Aster radula Augus Sky’, Phlomis russeliana.

Voor de kinderen werden er spelelementen voorzien. De opgekroonde Taxus wordt door hen vaak als klimboom gebruikt. Het parkje is een aangename rustplek geworden waar mensen op een bankje en met zicht op het kasteel een boek kunnen lezen maar waar je tijdens de zomer ook terecht kan om bijvoorbeeld yogalessen te volgen.

  • adres: Louisalei
  • oppervlakte: 1,25 ha
  • ontwerp: stadsbestuur (Jaana Perdieus)
  • aanleg: Hertsens, Zwijndrecht
  • onderhoud: stadsbestuur