arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpen-Hoboken | Wolplein

Hoboken

Antwerpen-Hoboken | Wolplein

Wolplein in Antwerpen-Hoboken

Het Wolplein is gelegen in een woonwijk ter hoogte van Umicore, een welbekend metaalverwerkingsbedrijf. Gezien het grijze karakter van deze industriezone mocht er wel eens wat kleur komen in deze omgeving. Uit een rondvraag bij de bewoners bleek dat ze vooral een ‘groen’ plein wensten en dat de bestaande bomen moesten behouden blijven.

De groenmedewerkers uit het district hebben daarop in eigen beheer een plan opgemaakt en dit ook tot uitvoering gebracht. Er werden op het bestaande plein 6 grote cirkels uitgezet en afgeboord met cortenstaal. Daarna werden deze opgevuld met lava en aangeplant met vaste planten. De rest van het plein werd terug met gras ingezaaid.

De cirkels werden opgeplant in de kleurtinten geel, oranje, wit en lila. De beplanting werd zo gekozen dat er bijna het jaarrond kleur is op het plein.

Van de Aquilegia chrysantha ‘Yellow Queen’ en Trifolium rubens die reeds vroeg in mei bloeien tot de Aster universum ‘Monte Casssino’ en Sedum ‘Herbstfreude’ die nog tot november kleur geven. Zowel de gebruikte siergrassen Calamagrostis brachytricha en Sporobolus heterolepsis als het bolgewas Allium sphaerocephalon zorgen voor wat speelsheid in deze plantsoenen.

De industriegebouwen kan men niet doen verdwijnen, maar door ‘de voortuin’ kleurrijker te maken, wordt de aandacht wel wat afgeleid.

  • Adres: Wolplein, Hoboken
  • Ontwerp: Stadsbestuur (D. Anthonissen)
  • Groenaanleg en -onderhoud: Interne groendienst