arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveren | Kruidentuin Cortewalle

De gemeentelijke kasteeltuin Cortewalle in het centrum van Beveren zit vol verrassingen. De vele bijenvriendelijke perken en elementen trekken de aandacht doorheen het park tot men plots terechtkomt in de druiven- en kruidentuin. Als men door het hek wandelt, ziet men de druiventuin met daarachter de kruidentuin. Binnen het ommuurde deel zijn er zithoeken en aanplantingen.

Kruidentuin Cortewalle in Beveren
Kruidentuin Cortewalle in Beveren

Beplanting

De beplanting kadert volledig in de historische moestuin en zijn aangepast aan de naar het zuiden gerichte en door de muren beschutte tuin.

Er is hoofdzakelijk gekozen voor druiven en kruiden. De rijen druivelaars zijn opgesplitst in 2 categorieën: wijndruiven en eetdruiven. In totaal zijn er 104 druivenplanten aangeplant. De kruidenborder is een mix van verschillende courante en minder courante kruiden: verschillende muntsoorten, tijm, engelwortel, zuring, wijnruit, … Het is een echte geurenborder waarbij er bij aanraking heel wat aroma’s vrijkomen. De mogelijkheid bestaat dat bezoekers de kruiden kunnen oogsten en gebruiken bij het bereiden van verschillende gerechten.

De inkom van de tuin naast het hek wordt geaccentueerd door twee zuilvormige hulsten. Vanuit de zithoek kan men de vijgenbomen bewonderen en genieten van een aangenaam moment in de tuin. Ook de aanplanting van leiperen naast de muur geeft een meerwaarde aan de tuin. Het onderhoud gebeurt door een sociale werkplaats die bestaat uit een begeleider en een ploeg van vijf personen.

  • adres: Kasteeltuin Cortewalle, Zwarte dreef
  • oppervlakte: 2500 m²
  • ontwerp, aanleg en onderhoud: gemeentebestuur en Wase Werkplaats, Beveren