arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Blankenberge | Prinsenlaan

Blankenberge

Blankenberge | Prinsenlaan

Prinsenlaan in Blankenberge

In het najaar van 2015 werd de volledige omgeving van de Prinsenlaan heraangelegd. Het pleintje op de hoek met de Groenestraat werd gedurende de werken gebruikt als stapelruimte. Tijdens de werken werd er speciale aandacht gevestigd op de instandhouding van de bomen op dit plein.

In het voorjaar van 2016 werd dit 750m² grote plein dan uiteindelijk door de stedelijke groendienst omgetoverd van stortplaats naar groene verblijfplaats voor de omwonenden en passanten.

Van de aanwezigheid van de 3 bestaande bomen werd er nuttig gebruik gemaakt door hieraan plantenzones te koppelen. Rond de bomen werd er Osmanthus burkwoodii aangeplant met de bedoeling die later in een golvend massief te scheren.

Rondom de Osmanthus werd er gewerkt met diverse vaste planten zoals Aster divaricatusAstilbe japonica ‘Montgomery’, Echinacea purpurea ‘Summer Cocktail’, Geranium ‘Rozanne’, Ligularia ‘Przewalskii’, Stachys byzantina ‘Big Ears’, Nepeta faassenii ‘Walkers Low’, Helenium ‘sahin’s Early Flowerer’, Hemerocallis ‘Happy Returns’ die overgaan in een gazon om openheid en rust op het pleintje te creëren.

Aan de overkant werd een vluchtheuvel beplant met Spiraea nipponica ‘White Carpet’, wat ook terug een link heeft met het plein. Er werden enkele banken geplaatst waar men rustig kan keuvelen en genieten van de rust, vlinders, bijen, …

In de omgevende straten werden nieuwe bomen Ginkgo biloba ‘Fastigiata’ aangeplant.

  • Adres: Prinsenlaan - Groenestraat
  • Ontwerp: groendienst
  • Aanleg en onderhoud: groendienst