arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brasschaat | Grasdries

Brasschaat

Brasschaat | Grasdries

Grasdries in Brasschaat

De site aan de hoeve van de Grasdries was lange tijd een overwoekerde grond gelegen in een woonwijk met diverse bewoningsgroepen (jonge gezinnen, ouderen, …). Met de aanleg van de straat is deze site omgevormd tot een buurtpark. Een eerste stap was een grondige opkuis van het terrein en het verwijderen van invasieve planten. De meeste bomen en heesters werden behouden. Twee oude, dode tamme kastanjes werden gerooid.

Laatst startte de renovatie van de schuur en de hoeve. Deze krijgen terug een betekenis voor de buurt en als clublokaal voor de imkervereniging Ifang.

De buitenomgeving is ingericht als ontspanningsruimte met petanquevelden en picknickgelegenheden. De ondergrond werd aangelegd in halfverharding of waar het kon in gras.

Bezoekers worden zoveel mogelijk gestimuleerd om te voet of met de fiets te komen. Daarom zijn er slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen. Ook wordt nog een groepstuin voorzien. Deze zone wordt op een ecologische manier opgewaardeerd met een dier- en insectvriendelijke beplanting.

In de groepstuin kunnen de gebruikers eigen groenten, kruiden en snijbloemen telen en een perkje onderhouden. Kinderen kunnen hier ook goed vertoeven want zij kunnen meegenieten van het telen maar ook plezier maken in een speeltuin met natuurlijke speeltoestellen. In de volkstuin komt er nog een insectenhotel met een educatief informatiepaneel dat met de imkervereniging wordt uitgewerkt. Heel de tuin wordt voorzien van zitbanken waarop men kan ontspannen.

  • Adres: Grasdries 2
  • Ontwerp, aanleg en onderhoud: Gemeentebestuur