arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brecht | OC Dorpsstraat

Het oude ontmoetingscentrum in het centrum van Sint-Lenaarts werd gesloopt.

In de plaats hiervan werd een multifunctioneel gebouw opgetrokken, waarin een taverne, bibliotheek , feestzaal en voorstellingsruimte werden ondergebracht. Voor dit gebouw werd gekozen voor een rechthoekige strakke architectuur die ook terug te vinden is in de verhardingen buiten het gebouw.

OC Dorpsstraat in Brecht
OC Dorpsstraat in Brecht

Om deze moderne rechtlijnige vormgeving te behouden maar tegelijkertijd het kubisme te door - breken werd er gekozen om de plantvakken diagonaal en rechthoekig aan te planten.

Hierbij ging de voorkeur naar het gebruik van vaste platen. Om een monotoon eindbeeld te voor - komen werden er diagonaal Verbena bonariensis aangeplant, met variëteiten in diverse hoogtes. De driehoekige vlakken werden voor - zien van Phlomis russeliana. Andere gebruikte planten zijn Acanthus mollis ‘Morning ’s Candle’, Pennisetum alopecuroides ‘Japonicum’, Hakonechloa macra, Asclepias en Carex oshimensis ‘Evergold’.

De dichte begroeiing zorgt ervoor dat de onderhoudsfrequentie tot een minimum herleid wordt. De beplantingen zijn tevens een trekpleister voor vlinders en bijen in het centrum van het dorp. Naast de petanquebaan werden 6 dakplatanen aangeplant, die moeten voorzien in de nodige schaduw.

  • Adres: Dorpsstraat 73, Sint-Lenaarts