arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brecht | Rotonde Sint-Job

Brecht

Brecht | Rotonde Sint-Job

Rotonde Sint-Job in Brecht

Het doel achter dit project is de aandacht van de bestuurders trekken bij het naderen van de rotonde. Hiervoor werd er gekozen voor de aanplant van Kalimeris incisa, een vaste plant die lang bloeit met een opvallende witte kleur. Daarenboven is deze plant interessant voor vlinders en bijen.

Aan de rotonde kruisen 4 wegen elkaar. Vandaar dat midden in de rotonde een kruis werd aangeplant met rode Persicaria amplexicaulis ‘Blackfield’. De Persicaria groeit hoger dan de Kalimeris en verduidelijkt het kruispunt.

De rode bloemen steken schril af tegen het grotere witte vlak van Kalimeris. De planten verhogen de zichtbaarheid van de rotonde waardoor men meer veiligheid creëert. Tussen de planten is er een dikke laag fijn hakselhout van Pinus sylvestris aangebracht, wat het beheer vergemakkelijkt. Het onderhoud van de beplanting beperkt zich tot het terugsnoeien tot ca. 10 cm boven het maaiveld. Dit gebeurt eind februari. De plantsoenploegen moeten dus slechts geringe onderhoudswerken uitvoeren op deze locatie.

  • Adres: afrit E-19, Sint-Job
  • Ontwerp, aanleg en onderhoud: groendienst