arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brugge | Leon de Foerestraat

Brugge

Het parkje, gelegen naast de regie post van de groendienst, oogde wat verouderd. Het dichte beplantingsmassief zorgde voor een gebrek aan sociale controle. Twee wippertjes vormden de enige speelmogelijkheid. Het rondgaande pad werd vaak gebruikt om te leren fietsen, maar lag er zeer oneffen bij.

Buurtpark Leon de Foerestraat in Brugge
Buurtpark Leon de Foerestraat in Brugge

De oorspronkelijke indeling vormde een bruikbare basis voor de opbouw van een nieuwe aangepaste inrichting. De bomen zijn mooi uitgegroeid en vormden de referentie voor het ontwerp. De gezondheidstoestand en de uiterlijke kenmerken werden ge ëvalueerd en vormden de criteria voor het rooien van bepaalde bomen die zeer dicht bij elkaar stonden.

De knotwilgen die centraal op het plein in een ovaal staan gegroepeerd, zijn karakteristiek en bleven behouden. Er werden 2 nieuwe bomen aangeplant. Langs de rand werd de heesterbeplanting verwijderd en dankzij een groot gazon nam de overzichtelijkheid toe.

De beplantingsborder werd voorlopig vervangen door een bloemenweide. Binnen 2 jaar zal de aannemer de definitieve border aanplanten. Ook bloembollen werden aangeplant. De bestaande verharding besloeg een enorme oppervlakte. Het nieuwe pad volgt ongeveer hetzelfde tracé maar de breedte werd gereduceerd. Het kreeg een ovale vorm naar analogie met de knotwilgen. Rekening houdend met de beginnende fietsertjes werd een monoliete verharding in cementbeton voorzien.

Langs de straatkant is er een brede kasseistrook als barrière naar de straat. Het rondgaande pad watert af naar het midden van het plein en de bestaande wadi blijft zodoende dienstdoen voor de wateropvang. Langs de westzijde werd een nieuw speelplein ingericht met speelhuisje met tafel en een bankje in combinatie met een avontuurlijk klauter- en turnparcours voor de jongste leeftijdsgroep.

De herinrichting voldoet in grote mate aan de wensen van bewoners op de inspraak momenten.

  • adres: Leon de Foerestraat
  • ontwerp: stadsbestuur
  • aanleg: Al Verde (Lendelede)
  • onderhoud: stadsbestuur