arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Diksmuide | Esenplein

Diksmuide

Diksmuide | Esenplein

Esenplein in Diksmuide

In opdracht van Infrax werd in 2014 een studiebureau aangesteld voor het ontwerp van de rioleringswerken in de schoolomgeving en het Esenplein. Op vraag van het stadsbestuur werd deze opdracht uitgebreid met de herinrichting van het Esenplein. Het plein moest een eigentijds karakter krijgen met een volledig nieuwe aanblik.

Het plein bestond vroeger uit een verharding van kasseien die qua vorm en begaanbaarheid niet meer voldeden aan de huidige normen. In het nieuwe ontwerp werden de verhardingen voorzien in platines en een groenzone die als picknickzone dienst moet kunnen doen. De picknickzone werd aangekleed met 1 Quercus robur en 4 Malus toingo ‘Brouwers Beauty’.

Ook werden de nodige voorzieningen gemaakt voor een oplaadpunt voor elektrische fietsen

De karakteristieke leibomen rond de kerk, nl. Tilia europaea ‘Pallida’ werden doorgetrokken tussen de gewestweg N332 en het plein. Haagmassieven van Taxus baccata en Osmanthus burkwoodii werden aangevuld met een onderbeplanting van Geranium cantabriense ‘Cambridge’, Nepeta racemosa ‘Grog’, Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ en Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’.

Op het plein aan de zijde van de woningen werden een 8-tal plantbakken voorzien die bij activiteiten op het plein kunnen worden verplaatst.

De riolerings- en wegeniswerken werden in 2016 uitgevoerd, de groenaanleg in het voorjaar van 2017. De totale kostprijs bedroeg 429.000 euro, waarvan 155.000 euro voor rioleringswerken, 257.000 euro voor wegeniswerken en 17.000 euro voor groenaanleg.

  • Adres: Esenplein, Esen
  • Ontwerp: Plantec, Oostende
  • Groenaanleg en -onderhoud: Groendienst