arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Diksmuide | OC Volcraeven

Diksmuide

Diksmuide | OC Volcraeven

OC Volcraeven in Diksmuide

De voormalige gemeenteschool werd in juni 2009 gesloten wegens een te laag leerlingenaantal. De site was te groot in verhouding tot de ruimte die nodig is voor het verenigingsleven van het dorp. De hoge energiekost en noodzakelijke grote renovatiewerken noopten tot een dringende herbestemming.

Het stadsbestuur besliste na bewonersparticipatie om het hoofdschoolgebouw te verkopen en op de locaties van de turnzaal en prefabklaslokalen te voorzien in een modern functioneel ontmoetingscentrum met polyvalente zaal, nieuw sanitair en een lokaal dat als bar, keuken en vergaderruimte dienst doet.

Voor de omgevingsaanleg werd aan de hand van het verlanglijstje van het bewonersplatform van Oostkerke een ontwerp opgemaakt door de stedelijke groendienst. Op het verlanglijstje stond een nieuwe locatie voor de zandbak, speeltoestellen met een natuurlijk karakter, trapveldje, petanqueplein, groene aankleding en een oplossing voor de betonplaten rondom het terrein.

De zandbak kreeg een nieuwe locatie, speeltoestellen uit Robinia werden aangekocht en het petanqueplein werd aangelegd. De afsluiting uit betonplaten werd voorzien van een witte verflaag en de kinderen konden de betonplaten beschilderen met verwijzing naar de oude gemeenteschool. Uiteraard werd er nieuw groen aangelegd.

  • Adres:¬†Grintweg 16
  • Ontwerp, aanleg en onderhoud:¬†Technische dienst