arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Genk | Park De Richter

Genk

Genk | Park De Richter

Park De Richter in Genk

Het nieuwe park is gelegen op een voormalig voetbalveld. De club is verhuisd omdat er onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden waren op deze locatie. Het park De Richter werd heringericht tot een buurtpark met een speels en uitdagend karakter.

Het wordt nu vooral gebruikt door de buurt, de lokale jeugdvereniging, de speelpleinwerking en enkele scholen. Ook de volleybalclub heeft er zijn stek en daarom werden enkele beachvolleybalvelden geïntegreerd. Verder zijn er enkele speelheuvels en speelelementen aanwezig en werd er gekozen voor een gevarieerde beplanting.

De heuvels werden ingezaaid met een kruiden- en bloemmengsel. Dit was een kostenbewuste keuze maar ook ecologisch de meest voor de hand liggende stap. Deze natuurlijke, ecologische beheersvorm wordt nu ervaren door heel wat mensen en bewust of onbewust leert men de meerwaarde ervan kennen. Als passant geniet men immers van de geuren- en kleurenpracht, en tegelijkertijd doen de insecten en de natuur er hun voordeel bij. Voor de plantenkeuze ligt een doordachte strategie aan de basis. Er werd gekozen voor planten zoals lijsterbes, kornoelje, hulst en andere variëteiten omwille van hun meerwaarde en bijzondere kenmerken. Men vindt hier dus een gezonde mix terug van planten die nuttig zijn voor fauna of een waaier bieden van variatie aan kleur en andere eigenschappen.

Het onderhoudsvriendelijke concept werd vervolledigd met maximaal infiltrerende paden en modern zitmeubilair om zo te komen tot een voorbeeld van een modern hedendaags park.

  • Adres: Richter
  • Ontwerp: Macobo, Tessenderlo
  • Groenaanleg en -onderhoud: Tuinaanleg Daniëls, Diepenbeek