arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Hamont-Achel | Kerkomgeving Hamont

Hamont-Achel

Hamont-Achel | Kerkomgeving

Kerkomgeving Hamont-Achel

De omgeving van de Sint-Laurentiuskerk was al een tijd aan omvorming toe. De verouderde, groenblijvende beplanting voldeed niet meer aan de huidige visie van openbaar groen. Het groen van vandaag moet uitnodigend, bloeiend en onderhoudsvriendelijk zijn. Door vooral te werken met wit, de kleur van hoop en vrede, tracht men een aangename en rustgevende sfeer rond de kerk te creëren.

Een ander doel was om met zo weinig mogelijk financiële middelen een zo goed mogelijk resultaat te halen. Men is erin geslaagd dankzij de recuperatie van planten op andere locaties.

Het arbeidsintensieve dolomietperk werd omgevormd tot een graszone. De taxushoekjes zijn verwijderd om meer openheid te creëren.

Ook zijn de graven rond de kerk terug zichtbaar gemaakt door gebruik te maken van laagblijvende beplanting als LuzulaPolypodiumWaldsteinia en Vinca. Waar wat meer in de hoogte kon gewerkt worden, is gebruikgemaakt van witbloeiende hortensia’s.

Ook de onderbeplanting van de lindes was verouderd. Hier is gekozen voor een compacte, groenblijvende sierheester, nl. Rhododendron ‘Cunninghams White’.

Bij de hoofdinkom, waar vroeger een hemelboom stond, werd een Acer palmatum als solitair aangeplant. De boom met elegante, sierlijke vorm contrasteert mooi met de roodbruine gevelsteen van de kerk. De bijpassende onderbeplanting bestaat uit Hemerocallis ‘Artic Snow’, waarvan de roomwitte bloemen een rustig gevoel geven bij het binnengaan van de kerk.

  • Adres: Kerkplein
  • Ontwerp, groenaanleg en -onderhoud: Stadsbestuur