arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Hamont-Achel | Paalkampeerplaats

Hamont-Achel

Het stadsbestuur heeft in samenwerking met het Agentschap voor Natuur & Bos in De Warande op een erg ruim, halfopen terrein in 2017 een mooi uitgeruste bivakzone of paalkampeerplaats aangelegd.

Er werd wel enkele jaren gewerkt aan het dossier en de realisatie van deze plek. Het terrein moest klaargemaakt worden, vergunningen moesten aangevraagd en de bivakzone diende uitgebouwd te worden met houten meubilair.

De paalkampeerplaats sluit bovendien uitstekend aan op een aantal wandelroutes, zowel op lokale luswandelingen als op Grote Routepaden. Ook voor fietsers is ze goed gelegen want het Limburgse fietsnetwerk loopt vlakbij.

Paalkampeerplaats in Hamont-Achel
Paalkampeerplaats in Hamont-Achel

De kampeerplaats is omspannen met een hekwerk om de natuur rondom, die vooral bestaat uit een gevarieerd bosbestand, beter te beschermen. Op een groot onthaalbord staat de bivakreglementering voor de gasten aangegeven. Een groot platform biedt de mogelijkheid om een tent wat verhoogd te plaatsen. Om de tent erop vast te haken zijn langs de zijkanten van de planken nageltjes voorzien. Ook is er een hangmat of tarp gespannen tussen 6 Zomereiken. Een wilgenhut biedt een leuk schaduwrijk plekje. Op de bivakzone is men nooit de enige gast want op een zonnige plek staat er immers ook een bijen- en insectenhotel.

Bij het verlaten van de paalkampeerplaats mag er geen enkel spoor meer zichtbaar zijn van een verblijf. Eventueel afval moet men na het bivakkeren respectvol uit de natuur weer meenemen. Wel is er een compostvat waarin men niet gekookte groenten- en fruitafval kan achterlaten.

  • adres: De Warande, nabij het kruispunt OrchideeĆ«nlaan, Grote Haart en De Kiekoet
  • ontwerp, aanleg en onderhoud: stadsbestuur (Stefan Verhoeven)