arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Harelbeke | Arendswijk

Harelbeke

Harelbeke | Arendswijk

Arendswijk in Harelbeke

De vasteplantenborders zijn een essentieel onderdeel van de groene omvorming van de Arendswijk. Door nieuwe bomen te planten en beplantingsvakken om te vormen werd de arbeidsintensiteit fors teruggedrongen. Dit ging hand in hand met het opschroeven van de biodiversiteit.

Een andere belangrijke pijler van de groene omvorming is het creëren van eenheid en het versterken van de stedenbouwkundige morfologie. Bomen werden strategisch aangeplant met een grootte en vorm afgestemd op de categorie van de straat. Deze structuur werd nog extra geaccentueerd door het thematische gebruik van vaste planten, eveneens per categorie van de straat.

Het concept van de vasteplantenborders bestaat uit een gemengde, naturalistische border bij het binnenrijden van de straat. De volgende plantvakken bestaan telkens uit slechts 1 plantensoort uit de collectie van vaste planten die voorkomen in de gemengde border. Bij de plantkeuze werd uitgebreid gebruik gemaakt van combinaties van grassen en van vaste planten die tot na de winter hun structuur behouden.

  • Adres: Arendswijk (Herpelsstraat, Verenigde Natiënlaan, Labrusstraat, Koning Albertlaan en Amerikalaan) - Harelbeke
  • Ontwerp, aanleg en onderhoud: groendienst