arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogstraten | Plein Gravin Elisabethlaan

Hoogstraten

Hoogstraten | Plein Gravin Elisabethlaan

Plein Gravin Elisabethlaan in Hoogstraten

Het plantsoen moest na bouwwerken in de omgeving opgeknapt worden. Het multifunctioneel gebruik van het terrein voor de organisatie van evenementen en de plaatsing van de kermis was een belangrijke randvoorwaarde bij de opmaak van het ontwerp.

Het parkje kreeg een sobere en open inrichting waarbij de bestaande grote bomen (o.a. Taxodium distichumQuercus roburTilia cordata) maximaal werden behouden. Slingerend door het domein werd een wandel- en fietspad aangelegd in klinkerverharding.

Aanpalend aan de straat werd een zone met grastegels voorzien waarop verplaatsbare bloembakken staan met eenjarige bloemen. Aansluitend werd een gazon aangelegd, omgeven door een variatie aan bomen, heesters, kruidachtigen en siergrassen.

Volgende planten werden gebruikt: Hydrangea paniculata ‘Mega Mindy’, Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’, Prunus lusitanicaHemerocallis spec.Echinacea purpurea ‘Red Prairie”, Ophiopogon planiscapus ‘Niger’, Imperata cylindrica ‘Red Baron’. In het najaar van 2016 werd een mengsel van vroegbloeiende bloembollen geplant die het gazon zullen kleuren in het voorjaar.

Visueel gaan de verschillende zones naadloos in elkaar over. De grastegels laten een zwaarder gebruik van het terrein toe zonder beschadigingen. Een langgerekte constructie van houten zitbanken en steenkorven vormt een multifunctionele afscherming met de straat.

  • Adres: Gravin Elisabethlaan
  • Ontwerp, aanleg en onderhoud: Groendienst