arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Koksijde | Rotonde De Zeemeermin

Koksijde

Koksijde | Rotonde De Zeemeermin

Rotonde De Zeemeermin in Koksijde

In 2013 werd er door de Administratie Wegen en Verkeer van het Vlaamse Gewest werk gemaakt van de aanleg van een verkeersrotonde. Kort daarna stemde de gemeenteraad in met de aankoop van het kunstwerk ‘De Zeemeermin’ van George Grard. Deze kunstenaar was afkomstig van Doornik maar heeft het merendeel van zijn leven in Sint-Idesbald (Koksijde) doorgebracht.

De groendienst kreeg als opdracht om een groenontwerp te ontwikkelen voor de integratie van het kunstwerk op de verkeersrotonde. Er werd gekozen voor een dwars over de rotonde meanderende plantstrook die aan weerszijden met mozaiëkkeien werd afgeboord. Als plantenassortiment werd er gekozen voor een sober en onderhoudsvriendelijk beplantingsassortiment bestaande uit zandhaver en Siberische edelweiss. Beide plantensoorten symboliseren de zee, de zandhaver het water, de Siberische edelweiss het schuim op de golven.

De restzones op de rotonde werden ingezaaid met gras. Het ontwerp doet de Zeemeermin als het ware opduiken vanuit de zee. Op de verkeersrotonde, die op een invalsweg naar Koksijde is gelegen, verwelkomt zij de vele toeristen en vakantiegangers.

  • Adres: Toekomstlaan - Veurnekeiweg
  • Ontwerp: groendienst
  • Aanleg: Dewulf, Ieper
  • Onderhoud: groendienst