arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Laakdal | Dagcentrum Vogelzang

Laakdal | Dagcentrum Vogelzang

Dagcentrum Vogelzang in Laakdal

De binnentuin van het dagcentrum moest dringend aangepakt worden. De paden bevonden zich in slechte staat. Ze waren op verschillende plaatsen verzakt en op andere plaatsen werden ze door wortelgroei omhoog geduwd. Er waren bovendien ook verzakkingen in het grasplein en de grote hoge fruitbomen waren ei zo na dood.

Bij de herinrichting werd rekening gehouden met de noden en wensen van de gasten en het personeel van het dagcentrum. Er werd een dakcarpinus aangeplant die schaduw biedt boven de zitbank en er werden rolstoeltoegankelijke paden aangelegd in grote Eurodaltegels. Een haag van bessenstruiken dient voortaan als afscheiding en er werd leifruit aangeplant.

De paden en terrassen werden aangelegd met een zachte hellingsgraad, zodat de afwatering goed verloopt. Na het afgraven van de grond werd de ondergrond eerst gebroken om een betere waterdoorlaatbaarheid te bekomen, alvorens er weer nieuwe grond werd aangebracht. Bij de aanleg van de onderhoudsvriendelijke tuin werd bovendien zo veel mogelijk rekening gehouden met de pesticidentoets aangezien de tuin volledig pesticidenvrij onderhouden wordt.

  • Adres: Vogelzang 48
  • Ontwerp, aanleg en onderhoud: Groendienst