arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Laakdal | Woonwijk Akkerronde en Wouwerhoeve

Laakdal

Laakdal | Woonwijk Akkerrode en Wouwerhoeve

Woonwijk Akkerrode in Laakdal

De woonwijken Akkerrode en Wouwerhoeve waren toe aan een restyling. Het onderhoud van het openbaar groen was zeer arbeidsintensief en bijgevolg erg duur. De grond was er sterk verarmd waardoor de beplanting er armzalig uitzag. Bovendien duwden de wortels van de bomen de stoeptegels omhoog en verstopten ze de afwatering.

Bij de restyling werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de pesticidentoets. De wijk werd op voorhand geraadpleegd tijdens een buurtvergadering, waarna een aantal aanpassingen aan het ontwerp gebeurden. Er werd gekozen voor grotere klinkers, de parkings werden aangelegd in waterdoorlatende klinkers en er werd gekozen voor een hoge plantdichtheid van C. betulus en Q. cerris. Groenblijvende en bladverliezende planten werden gecombineerd zodat de wijk ook in de winter nog groenelementen heeft.

Om overlast te voorkomen werd gekozen voor slanke bomen. Daar waar wel voldoende ruimte is, werd gekozen voor Ginkgo biloba. In het speelplein in het midden werden wadi’s voorzien om oppervlaktewater op te vangen.

  • Adres: Akkerrode - Wouwerhoeve
  • Ontwerp en aanleg: Anteagroup, Antwerpen
  • Onderhoud: Lidwina Maatwerkbedrijf, Mol