arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Lint | Diamantstraat

Lint

Op de hoek van de Diamantstraat stond voorheen een OCMW-woning. Deze werd afgebroken en aan de technische dienst werd gevraagd een groene ruimte te creëren. De aangrenzende gevel werd wit geschilderd en het perceel werd omgevormd naar een groene hoek met zitgelegenheid. Dit geheel in eigen ontwerp en uitvoering. De waterdoorlatende verharding van grindmatten met een grijskleurige dolomiet zorgt voor een aangename doorsteek tussen de twee straten. De verharding is afgelijnd met een cortenstaal afboording. 

Diamantstraat in Lint
Diamantstraat in Lint

De vaste plantenborders bestaan uit bijenvriendelijke beplanting. Tussen de beplanting werd er lava voorzien om onkruidgroei te reduceren en regenwater langer te kunnen vasthouden. Er werd ook een groot bijenhotel van eigen makelij voorzien. Naast het bijenhotel vind je een bordje terug met een QR-code die de burgers leidt naar een educatieve pagina over de bijenwerking in de gemeente. Op de zone werden twee zitbanken en een picknickbank voorzien. Het parkje is gesitueerd tegenover een pizzeria, waar de gemeente een overeenkomst mee heeft betreffende zwerfvuil.

In het parkje van 340 vierkante meter staan twaalf bomen, 190 heesters en 930 vaste planten. Op die manier is het aangenaam vertoeven in het groen in een anders 'verloren' hoekje. 

  • Adres: Diamantstraat, Lint
  • Oppervlakte: 350 vierkante meter
  • Ontwerp: technische dienst Lint
  • Groenaanleg en -onderhoud: technische dienst Lint