arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Lint | Oud-strijdersplein

Lint

Het Oud-strijdersplein bestond uit een grote parking met verschillende doorsteken. Ter hoogte van de Liersesteenweg was de middenberm volledig verhard en aan de Kerkhofweg was de berm totaal verwilderd. Een heraanleg was dus meer dan wenselijk, zeker omdat enkele jaren voordien de tuin van het woonzorgcentrum met veel succes werd heraangelegd.

Oud-strijdersplein in Lint
Oud-strijdersplein in Lint

In een eerste fase werd de verouderde fietsenstalling afgebroken en een nieuwe werd gebouwd aan de ingang van het dienstencentrum. Een andere doorsteek werd verkleind en ontoegankelijk gemaakt voor gemotoriseerd verkeer. Aan het monument van de onbekende soldaat kwam er een herdenkingsruimte en een nieuw monument, ter nagedachtenis van de Lintse slachtoffers bij het bombardement van Mortsel in WOII, werd geplaatst. De bestaande openbare verlichting werd vervangen door LED-verlichting en ook aan het monument werd dezelfde energiezuinige LED-verlichting toegevoegd.

Er werd onthard door verhardingen op te breken en er plantvakken van te maken. Ook de verwilderde beplantingen werden opgeruimd en vervangen door nieuwe aanplantingen. Om alle nieuwe planten optimale groeikansen te geven werden er verschillende grondverbeteringsmiddelen toegepast. Ter hoogte van de kapel werd een Tilia cordata als een vredesboom aangeplant. Verspreid over de nieuwe groenzone werden 5 Pyrus calleryana ‘Chantecleer’ aangeplant. Voorts werden heel wat vaste planten en bloembollen gepoot, vergezeld van een 7-tal heestersoorten, meer bepaald Hydrangea, Rosa, Ligustrum, Viburnum en Osmanthus.

  • Adres: Oud-strijdersplein
  • Oppervlakte: 3300 m2
  • Ontwerp: Atelier Parkoer, Antwerpen-Berchem
  • Aanleg: Houwelyckx Wegenbouw, Sint-Katelijne-Waver
  • Onderhoud: groendienst Lint