arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Merksem | Kluizeveldenplein

Merksem

Merksem | Kluizeveldenplein

Kluizeveldenplein in Antwerpen-Merksem

Dit vrij kleine pleintje is gelegen in een dicht bebouwde wijk. In de oude toestand stond er een vervallen seniorenlokaal en een vrij ontoegankelijke beplanting.

Het toenmalige grasveldje werd voornamelijk gebruikt door hondenbezitters. Bij het hertekenen van de site werd er aan de bewoners naar hun verwachtingen gevraagd en daaruit bleek dat ruimte, toegankelijkheid en wat kleur belangrijk waren. Er werd gekozen voor een zeer toegankelijk plein met driehoekige verhoogde grasvelden waarin bomen staan. In de ruimtes tussen de vakken werden banken geplaatst.

Om kleur op het plein te brengen werden er samen met de bewoners voorjaarsbloembollen geplant. Drie bestaande acacia’s werden behouden. Voor de nieuwe bomen is er gekozen voor Gleditsia, vanwege de lichtdoorlatende kruin. De buurt is zeer enthousiast over het resultaat.

  • Adres: Kluizeveldenplein, Antwerpen-Merksem
  • Ontwerp en onderhoud: Stadsbestuur
  • Aanleg: Verbruggen, Temse