arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Oostkamp | Binnentuin OostCampus

In het kader van het project ‘Tope vo mekoar’, een project om de tevredenheid, efficiëntie en prestaties van de medewerkers van de gemeente te verbeteren, hebben 3 medewerkers van het team ‘Beheer publieke ruimte’ in 2017 het initiatief genomen om een inrichtingsplan uit te werken voor de binnentuin van het dienstencentrum OostCampus.

De binnentuin bestond naast een aantal verharde terraszones uit gras dat als gazon beheerd werd. De slechte grasgroei gaf een slordige aanblik en daarom was een heraanleg van deze tuin aangewezen.

Binnentuin OostCampus in Oostkamp
Binnentuin OostCampus in Oostkamp

Er is gekozen voor het concept van ‘prairietuin’. In een prairietuin komen tientallen plantensoorten voor met een wisselend uitzicht qua kleur en structuur gedurende het jaar. Dit zorgt voor een hoge belevingswaarde in elk seizoen. Dergelijke tuin is onderhoudsarm en heeft kleur en een hoge visuele en ecologische waarde voor o.a. bijen.

De heraanleg is begin 2018 in eigen regie uitgevoerd door dezelfde 3 medewerkers die het inrichtingsplan hebben opgemaakt.

In totaal zijn 2000 vaste planten aangeplant, bestaande uit 24 soorten. Ook zijn 660 tulpenbollen en 2 druivelaars aangeplant en is een insectenhotel geplaatst.

Door de heraanleg is de binnentuin een kleurrijk pronkstuk en eyecatcher geworden in OostCampus. Een plaats waar het gezellig vertoeven is.

  • adres: Siemenslaan 1
  • oppervlakte: 500 m²
  • ontwerp, aanleg en onderhoud: gemeentebestuur