arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pelt | Dorpsstraat

Pelt

Pelt | Dorpsstraat

Dorpsstraat in Pelt

Het pleintje aan het Standbeeld der Gesneuvelden heeft een volledige facelift ondergaan. De nieuwbouw van de afgelopen jaren in de buurt heeft de omgeving helemaal hertekend. Bijgevolg drong zich ook een heraanleg op van het pleintje aan het monument.

De vroegere bomen werden allemaal weggenomen. Zij veroorzaakten in de loop van de jaren behoorlijk wat beschadiging aan de klinkerbestrating. In de plaats van de bomen kwamen er een aantal verhoogde plantvakken in witte prefabbeton. Daarin zijn houten zitbanken geïntegreerd. Door het golvende ontwerp ontstaan een aantal gezellige zithoekjes.

De plantvakken zijn aangeplant met kleurrijke vaste planten met accenten in wit en geel, en enkele struiken. Het uitzicht blijft tot diep in de herfst frisgroen.

    • Adres: Dorpsstraat
    • Ontwerp, aanleg en onderhoud: Gemeentebestuur