arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pelt | Regenboogplein

Pelt

Pelt | Regenboogplein

Regenboogplein in Pelt

Recent werd het Regenboogplein aangelegd in het Neerpelts kerkdorp ‘Grote Heide’. Het gebied rond de kerk was voorheen een ongedefinieerde parkeerzone met deels een onverharde parking en afgeleefd groen. De zone onderging een ware metamorfose tot een groen en gezellig ontmoetingsplein.

Vanaf de opstart van het ontwerp werden de groenvoorzieningen als essentieel onderdeel gezien. Dit is een uitgangspunt dat het gemeentebestuur al enige tijd hanteert. Groen dient dus niet als opvulling van reststroken, maar fungeert wel als beeld- en gebruiksbepalend onderdeel van nieuwe realisaties.

In afwachting van volledige bodembedekking door de aangeplante heesters en vaste planten werden 3000 narcisbollen aangeplant. Dit zorgt in het voorjaar voor een verrassend mooi en zeer gesmaakt bloementapijt. Enkele 25-jarige lindebomen werden van elders uit de gemeente aangeplant en kregen een nieuwe thuis op het Regenboogplein waar ze voor een groen volume zorgen. Een zithoekje en openbare “lampenkapjes” ondersteunen de gezelligheid van het plein. Na een participatief traject met de bewoners werd een natuurspeeltuin geïntegreerd.

Het Regenboogplein is nu een ware ontmoetingsplaats en kan ook diverse evenementen zoals de kermis ontvangen. In 2016 was er de gemeentelijke Nieuwjaarsborrel en het dorpsfeest van Grote Heide.

  • Adres: Regenboogplein
  • Ontwerp: gemeentebestuur en Arcadis, Hasselt
  • Aanleg: Kumpen, Hasselt