arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Roeselare | Noordhof

Roeselare

Het park Noordhof maakt samen met het Sint-Sebastiaanspark, het Geitepark, het Park Grote Bassin en het park in de Kattenstraat deel uit van stadspark #VANRSL. Dit strekt zich uit over ca. 4 ha en vormt een groene long van het stadscentrum tot aan het sportcomplex Schiervelde. Het is gesitueerd rond de Grote Bassin, een waterspaarbekken dat voor de textielindustrie werd gegraven in de 19de eeuw.

  Het Noordhof in Roeselare
  Het Noordhof in Roeselare

  Het stadspark is de ideale plaats om te ontsnappen aan het drukke stadscentrum. Kinderen kunnen zich uitleven op de speeltoestellen of op de skateramp, terwijl volwassenen hun conditie kunnen aanscherpen aan de outdoor-fitnesstoestellen. Andere bezoekers kunnen dan weer genieten van de openbare barbecuetoestellen.

  In april 2018 werd gestart met de make-over van het Noordhof, waarmee het stadsbestuur de vergroening van het centrum doortrok. Doelstelling was om er een groene en open ontmoetingsplaats van te maken in het stadscentrum.

  Omdat het park een belangrijke fiets-as is, werd een comfortabel, breed, betonnen fietspad aangelegd. Op die manier werd het stadspark doorgetrokken over het Noordhof tot aan de Noordstraat, met maximale toegankelijkheid als resultaat.

  Heel wat nieuwe zitgelegenheden in een groen kader maken van het plein een aangename plaats om te vertoeven. De bestaande bomen werden behouden en een nieuw gazon zorgt voor een extra groene verademing.

  De verharding vloeit vlot over van een gesloten bestrating rond de zitelementen in een open verharding met grastegels. De vele perken met vaste planten geven een kleurrijke toets aan het geheel. Naast de extra vergroening werden ook enkele ingrepen uitgevoerd om de toegankelijkheid, de mobiliteit en een nette omgeving te bevorderen.

  • adres: Noordstraat
  • ontwerp: stadsbestuur (Annemieke Lamote)
  • aanleg en onderhoud: Silvère Vandeputte (Deerlijk)