arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwijndrecht | Bloemenpark Den Bekaf

Zwijndrecht

Zwijndrecht | Bloemenpark Den Bekaf

Bloemenpark Den Bekaf in Zwijndrecht

Wat vroeger een ruw en verwaarloosd perceel was van ca. 1600m² is vandaag omgetoverd tot een natuurtuin en buurtpark die de naam ‘Den Bekaf’ kregen. De naam verwijst naar de nabijgelegen Zwijndrechtsestraat die men in de jaren 1920 voor een deel de ‘Bekafstraat’ noemde.

Dankzij de oneindige en schitterende inzet van verschillende vrijwilligers en met de ondersteuning van de gemeentediensten werd hier een pareltje van natuurlijk groen in combinatie met wandelpaden en rustplekjes gerealiseerd. Er is een ingezaaide bloemenweide en verschillende planten, kruiden en struiken werden meestal door de buurtbewoners zelf aangeplant. Samen met de reeds aanwezige bomen ontstond er een mooie, samenhangende groene ruimte. Takkenrils en kleine natuurlijke speelelementen vervolmaken het geheel en betekenen een absolute meerwaarde voor de omgeving.

Ondertussen kregen ook enkele kippen en konijntjes een plaats in deze tuin. De onmiddellijke nabijheid van de school maakt dat het educatieve aspect hier mooi meegenomen is.

  • Adres: Pastoor Coplaan-Paul Van Goethemstraat, vlakbij de Sint Martinusschool
  • Aanleg, ontwerp en onderhoud: Geëngageerde vrijwilligers en gemeentebestuur