arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Europees Burgerinitiatief Red Bijen en Boeren

2 min. leestijd
Europees Burgerinitiatief Red Bijen en Boeren

Nog geen 3 maanden na de bekendmaking van het Europees Burgerinitiatief ‘Red Bijen en Boeren’ heeft ons land met meer dan 16.500 handtekeningen al het gevraagde aantal handtekeningen gehaald. Daarmee zijn we, na initiatiefnemer Duitsland, het tweede land dat daarin slaagt.

Samen met een honderdtal Europese organisaties hebben Velt ( vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) en Voedsel Anders de schouders gezet onder het Europees Burgerinitiatief Red Bijen en Boeren. Bedoeling is om het gebruik van synthetische pesticiden tegen 2035 uit te faseren, boeren te ondersteunen naar een landbouw zonder pesticiden en meer biodiversiteit te realiseren. Zo willen we de insecten en de natuur redden én de boeren eerlijk betalen voor hun inspanningen om gezonde voeding te telen.

 

Festival voor Boeren en Bijen

Bijen staan symbool voor de biodiversiteit en tegelijkertijd behoren ze tot de grootste slachtoffers van het gebruik van pesticiden. Zonder bijen geen bestuiving en dus geen eten op je bord.
Velt en Voedsel Anders organiseren op 14 maart 2020 het Festival voor Boeren en Bijen in Mechelen. Deze derde editie van de publieksmarkt staat helemaal in het teken van boeren en biodiversiteit.

Gerelateerde artikels