arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Hasselt zoekt adoptie-ouders voor openbaar groen

2 min. leestijd
Hasselt zoekt adoptie-ouders voor openbaar groen

Stad Hasselt en de vereniging PR8 (lees: Pracht) zoeken adoptie-ouders voor groen op het openbaar domein. Buurtbewoners met groene vingers krijgen zo de kans om zelf bij te dragen aan een groener straatbeeld. 

Het stadsbestuur van Hasselt roept inwoners op om samen met buren en met hulp van de  Groendienst en PR8 van de straat een echte bloemenbuurt te maken. De groendienst levert bloembakken en plantenschalen met aarde. In ruil hiervoor zorg je samen met je buren voor aankoop van de bloemen, het onderhoud en watergeven.

Of plant een geveltuintje of adopteer een boomperkje en creëer zo een extra 'groen' plekje in je buurt. Want die stukjes aarde rondom een boom ogen vaak wat kaal maar zijn de ideale voedingsbodem voor beplanting. Zodra je aanvraag wordt goedgekeurd, mag jij vervolgens je groene vingers gebruiken en zorgen voor de aanplant en onderhoud. Die goede zorgen, waarvoor de stad je eeuwig dankbaar is, maken we kenbaar aan de buurtbewoners met een naambordje van de adoptie-ouder.

www.hasselt.be

Gerelateerde artikels