arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Duitse deelstaat verbiedt ‘versteende’ voortuinen

1 min. leestijd
Tweede Duitse deelstaat verbiedt ‘versteende’ voortuinen

Na deelstaat Baden-Württemberg heeft ook deelstaat Saksen-Anhalt grindvoortuinen bij wet verboden vanaf 2021. Het verbod zal alleen gelden voor nieuw aangelegde voortuinen.

De nadelen zijn volgens de Duitse deelstaten duidelijk: hittestress, beperkt waterafvoer, slecht voor biodiversiteit en hoewel over smaak niet te twisten valt zijn grindtuinen vaak esthetisch geen lust voor het oog. De beroepsvereniging Bundesverband Garten-, Landschafts- und Sportplatzbau (BGL) heeft recent een campagne „Rettet den Vorgarten“ gelanceerd om de voortuinen te ontharden

Saksen-Anhalt is de tweede Duitse deelstaat met een verbod op grindtuinen. Thüringen en Saksen overwegen een verbod. Ook een aantal steden, zoals Herford, Dortmund en Bremen verbieden grindtuinen.

Een andere wijziging van de natuurwet van Saksen-Anhalt bepaalt dat gemeenten groene daken en gevels kunnen voorschrijven.

Bron: taspo.de

Gerelateerde artikels