arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Gent vergroent speelplaatsen stadsscholen

2 min. leestijd
Gent vergroent speelplaatsen stadsscholen

Gent werkt volop aan de ontharding van zijn patrimonium om meer groen in de stad te krijgen, het stedelijk hitte-eiland effect terug te dringen, en de grondwatertafel aan te vullen. Abscis Architecten zal verschillende speelplaatsen van de stadsscholen intensief vergroenen en ontharden.

Bij elke specifieke ingreep vertrekt Abscis Architecten van enkele krachtlijnen. Ten eerste wil het bureau de zintuiglijke beleving van kind, leerkracht en bezoeker centraal stellen, met veel aandacht voor de versterking van de groenstructuren. Ook wordt de relatie tussen de klaslokalen en hun buitenomgeving versterkt. Het opzet is een open schoolgebouw als een kwalitatieve, levendige en inspirerende plek, dat zich openstelt naar de buurt en in dialoog gaat met zijn rijke en gevarieerde groene omgeving.

Verder zal Abscis bij elk project werken aan een optimale benutting van de beschikbare oppervlakte voor de verschillende activiteiten binnen een schoolcontext en een performant hemelwaterconcept. Verder is ook de toegankelijkheid en het gebruik van de speelplaatsen onontbeerlijk: efficiëntie, zonering, performantie en flexibiliteit voor het uitvoeren van (school)activiteiten, onderhoudsvriendelijkheid, ... zijn stuk voor stuk elementen waaraan gewerkt zal worden. Tot slot is ook de maatschappelijke integratie van belang. Abscis zet in op aansluiting bij het stedelijk weefsel en de mate waarin de buitenruimte positief bijdraagt aan, en voortvloeit in de stedelijke omgeving.

Gerelateerde artikels